ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ LİMON OTLU HİNDİ

Limon Otlu Hindi

Limon otlu hindi

Hindi etinin lezzetini ikiye katlayacak şahane bir tarifle karşınızdayız. Selenyum bakımından çok zengin olan hindi eti, diğer etlere göre daha az yağ içerir. Bu sayede kalp sağlığını da korur. Malzemeler hazırsa, limon otlu hindi tarifine geçebiliriz. Limon otlu hindiye eşlik edecek en güzel tat sebzeli yasemin pilavıdır.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Otlu Hindi Tarifi İçin malzemeler

  • 700-800 g hindi göğüs eti
  • 1 sap limon otu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (İnce rendelenmiş)
  • 5 adet arpacık soğan (Soyulmuş ve ince kıyılmış)
  • 1 adet zencefil (Ceviz büyüklüğünde ve ince rendelenmiş)
  • 1 adet acı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 su bardağı tavuk suyu (Sıcak)
  • 2 dal taze soğan (İnce doğranmış)
  • Deniz tuzu (Taze çekilmiş)
  • Karabiber (Taze çekilmiş)

Limon Otlu Hindi Nasıl Yapılır?

  • Limon otunun kalın dış kabuğunu temizledikten sonra kalan bölümünü çok ince kıyın. Böylece 1 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış limon otu elde etmiş olacaksınız.
  • Hindi göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Tuz, karabiber, acı kırmızı biber, soya sosu ve acı sos ekleyerek karıştırın.
  • Derin bir wok tavasını ocağın üzerine alıp orta ateşte iyice ısınmasını sağlayın. Zeytinyağı ile birlikte kıyılmış arpacık soğanı, sarımsak ve zencefili ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  • Hindi etli karışımı ve şekeri ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu ekledikten sonra yüksek ateşte 10 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Üzerine taze soğanı ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!