ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ HİNDİLİ LAZANYA BÖREĞİ

Hindili Lazanya Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindili Lazanya Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr lazanya
  • 150 gr kemiksiz hindi eti
  • 20 gr un
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 50 gr lor peyniri
  • 2 taze soğan sapı
  • Tuz 

Hindili Lazanya Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hindi etini tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğan saplarını kıyın.
  • Yağı tencerede ısıtıp soğan, et ve havucu karıştırarak 5 dakika soteleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın.
  • Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu 2 kaşık soğuk suda ezip kaynamakta olan hindili sebzeye ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağı açın ve sos iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Lazanyayı kaynar tuzlu suda (paketteki tarif gibi) haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Fırın tepsisini yağlayıp bir kat lazanyayı döşeyin.
  • Üzerine hindili karışımın yarısını yayıp peyniri serpiştirin. İkinci kat lazanyayı serip  kalan hindili karışımı ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Taze soğan sapını serpiştirip dilimleyin. Sıcak servis yapın.

     

     

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!