Hindili Lazanya Böreği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Hindili Lazanya Böreği Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr lazanya
- 150 gr kemiksiz hindi eti
- 20 gr un
- 2 havuç
- 2 soğan
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı sıcak su
- 50 gr lor peyniri
- 2 taze soğan sapı
- Tuz
Hindili Lazanya Böreği Nasıl Yapılır?
- Hindi etini tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğan saplarını kıyın.
- Yağı tencerede ısıtıp soğan, et ve havucu karıştırarak 5 dakika soteleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın.
- Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu 2 kaşık soğuk suda ezip kaynamakta olan hindili sebzeye ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağı açın ve sos iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Lazanyayı kaynar tuzlu suda (paketteki tarif gibi) haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Fırın tepsisini yağlayıp bir kat lazanyayı döşeyin.
- Üzerine hindili karışımın yarısını yayıp peyniri serpiştirin. İkinci kat lazanyayı serip kalan hindili karışımı ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Taze soğan sapını serpiştirip dilimleyin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR