HİNDİLİ LAZANYA BÖREĞİ

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindili lazanya böreği tarifi için malzemeler
  • 200 gr lazanya
  • 150 gr kemiksiz hindi eti
  • 20 gr un
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 50 gr lor peyniri
  • 2 taze soğan sapı
  • Tuz 
Hindili lazanya böreği hazırlanışı


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Hindi etini tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğan saplarını kıyın.

Yağı tencerede ısıtıp soğan, et ve havucu karıştırarak 5 dakika soteleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın. Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu 2 kaşık soğuk suda ezip kaynamakta olan hindili sebzeye ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağı açın ve sos iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.

Lazanyayı kaynar tuzlu suda (paketteki tarif gibi) haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Fırın tepsisini yağlayıp bir kat lazanyayı döşeyin. Üzerine hindili karışımın yarısını yayıp peyniri serpiştirin. İkinci kat lazanyayı serip  kalan hindili karışımı ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Taze soğan sapını serpiştirip dilimleyin. Sıcak servis yapın.

 

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!