ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ CEVİZLİ VE BAHARATLI HİNDİ

CEVİZLİ VE BAHARATLI HİNDİ

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve baharatlı hindi tarifi için malzemeler
  • Yarım paket margarin 500 gr hindi göğüs fileto 4 soğan 1-2 dal maydanoz 1 tutam kuru biberiye 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz 1 su bardağı süt kreması 5 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı sirke Tuz
  • karabiber
Cevizli ve baharatlı hindi Nasıl Yapılır

Hindi filetoları una bulayın. Soğanları soyup halka halka dilimleyin. Maydanozu kıyın, biberiyeyi ufalayın. 
Margarini tavada eritin. Soğan, biberiye ve cevizi ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Hindi etlerini ekleyip sık sık çevirerek kızartın. Bir tutam tuz ve karabiber serpin, sirkeyi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Etleri kevgirle ayrı bir tabağa alın ve sıcak olarak muhafaza edin.
Tavada kalan sosa süt kreması, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Etleri ekleyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Maydanozu serpip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
KANSERE DUR DEYİN!
Hindi etinde antioksidan özelliği olan 'konjuge linolmeik asit' adlı yağ asitleri bulunuyor. Güçlü bir kanser önleyici olan bu madde, kanserin hem başlangıcında, hem de oluşum aşamalarında engellenmesine yardımcı oluyor.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.