ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ BİBERİYELİ HİNDİ

Biberiyeli Hindi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli Hindi Tarifi İçin malzemeler

  • 8 dal biberiye
  • 8 hindi göğüs fileto
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 2 yeşil dolmalık biber
  • 6 çorba kaşığı hazır patlıcan ezmesi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Biberiyeli Hindi Nasıl Yapılır?

  • Etlere tuz ve karabiber serpiştirip yağlanmış teflon tavada iki taraflı hafifçe pişirin.
  • Biberleri temizleyip eşit uzunlukta ve kalınlıkta kesin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp tavada hafifçe közleyin.
  • Patlıcan ezmesini hindi etlerin yarısının üzerlerine sürün. Biberleri renk değişimlerine göre üst üste dizerek ilave edin.
  • Üzerlerini kalan hindi etleriyle kapatın. Fırça ile zeytinyağı sürüp fındığı serpiştirin. Aralarına biberiye dalı ekleyin.
  • Hazırladığınız hindi etlerini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.