ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ BİBERİYELİ HİNDİ

Biberiyeli Hindi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Hindi Tarifi İçin malzemeler

  • 8 dal biberiye
  • 8 hindi göğüs fileto
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 2 yeşil dolmalık biber
  • 6 çorba kaşığı hazır patlıcan ezmesi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Biberiyeli Hindi Nasıl Yapılır?

  • Etlere tuz ve karabiber serpiştirip yağlanmış teflon tavada iki taraflı hafifçe pişirin.
  • Biberleri temizleyip eşit uzunlukta ve kalınlıkta kesin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp tavada hafifçe közleyin.
  • Patlıcan ezmesini hindi etlerin yarısının üzerlerine sürün. Biberleri renk değişimlerine göre üst üste dizerek ilave edin.
  • Üzerlerini kalan hindi etleriyle kapatın. Fırça ile zeytinyağı sürüp fındığı serpiştirin. Aralarına biberiye dalı ekleyin.
  • Hazırladığınız hindi etlerini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!