ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ YABAN MERSİNLİ SOSLU BONFİLE

Yaban Mersinli Soslu Bonfile

Yaban mersinli soslu bonfile

Dana etiyle hazırlanan bonfile bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle bilinir. Özellikle İngiliz ve Fransız mutfağında tüketilen bu besin, protein deposu olarak bilinir. Hazırsanız, yaban mersinli soslu bonfile nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Soslu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça dana bonfile
  • 1 kg soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 küçük kutu taze yaban mersini
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yaban Mersinli Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanları ilave edin. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sirkeyi ilave edin, 1 dakika daha kavurun. En son taze yaban mersinlerini, tane karabiberleri ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirin.  Bonfile parçalarını iyice ısıtılmış demir döküm tavada, her iki tarafını 1’er dakika arayla kızartın. Üzerine önceden pişirdiğiniz soğanlı karışımı ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte suyu tamamen çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Servis önerisi: Pesto soslu ve parmesanlı patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Tarifte ihtiyaç duyacağınız pesto sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!