Yaban Mersinli Soslu Bonfile

Yaban Mersinli Soslu Bonfile
18 Eylül 2020

Dana etiyle hazırlanan bonfile bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle bilinir. Özellikle İngiliz ve Fransız mutfağında tüketilen bu besin, protein deposu olarak bilinir. Hazırsanız, yaban mersinli soslu bonfile nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yaban Mersinli Soslu Bonfile için

Malzemeler

  • 4 parça dana bonfile
  • 1 kg soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 küçük kutu taze yaban mersini
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yaban Mersinli Soslu Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanları ilave edin. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sirkeyi ilave edin, 1 dakika daha kavurun. En son taze yaban mersinlerini, tane karabiberleri ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirin.  Bonfile parçalarını iyice ısıtılmış demir döküm tavada, her iki tarafını 1’er dakika arayla kızartın. Üzerine önceden pişirdiğiniz soğanlı karışımı ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte suyu tamamen çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  2. Servis önerisi: Pesto soslu ve parmesanlı patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.
  3. Tarifte ihtiyaç duyacağınız pesto sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo