ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ PATLICAN KAYIĞI

Patlıcan Kayığı

Patlıcanlı tarifler sayfamızdan en lezzetli patlıcan yemeklerine ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Kayığı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kırmızı biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Patlıcan Kayığı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın.
  • Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun.
  • Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!