Patates Püreli Tas Kebabı

Patates Püreli Tas Kebabı
06 Ocak 2024

Tas kebabı, Yozgat'ın en meşhur yemeklerinden biridir. Kuşbaşı et ile hazırlanan bu yemek, genellikle patates püresi ile birlikte sunulur. Hazırsanız, patates püreli tas kebabı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patates Püreli Tas Kebabı için

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 dal taze kekik
  • 3-4 su bardağı sıcak su

Patates püresi için:

  • 1 kg patates
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Tas Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Tas kebabı yapacağınız tencereyi ısıtın. Tereyağını ve eti ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. En son 2-3 çorba kaşığı sıcak su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve yaprak yaprak ayrılmış taze kekiği ekleyin.
  3. Etleri tencerenin ortasında öbek olacak şekilde toparlayın. Isıya dayanıklı çukur bir tası etleri içine hapsedecek şekilde kapatın.
  4. Tencerenin kenarından 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra ateşi kısın.
  5. Etler suyunu çekince kontrollü olarak 1-2 bardak daha sıcak su ilave edin ve etleri yarım saat daha pişirin.
  6. Patates püresi için haşladığınız patateslerin kabuğunu soyun ve geniş bir kaba aktarın. Sıcak sütü, tereyağını ve kaşar peynirini ekleyip bir ezici yardımıyla ezip püre haline getirin.
  7. Patates püresini servis tabağına, ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Etleri de ortadaki boşluğa yerleştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hatay usulü tepsi kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo