Hardallı Kuzu Sırt

Kuzu eti, en yumuşak en çeşitlerinden biridir. İçeriğinde protein, demir, fosfor, çinko gibi mineraller barındırır. Fiziksel ve zihinsel gelişimin destekçisidir. Malzemeler tamamsa, hardallı kuzu sırt nasıl yapılır görelim.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Hardallı Kuzu Sırt Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 kg kuzu sırt eti
- 4 orta boy elma
- 6 arpacık soğan
- 2 havuç
- 2 kereviz sapı
- 1 küçük kavanoz dijon hardalı
- Sirke
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hardallı Kuzu Sırt Nasıl Yapılır?
- Bir tutam tuz ve karabiberle kuzu sırt etini tatlandırdıktan sonra hardal sürün ve ısıya dayanıklı fırın kabını yağladıktan sonra kuzu sırt etini içine yerleştirin.
- Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Fırın kabına yuvarlak kesilmiş havuç, kereviz sapı, elma, arpacık soğan ve yarım çay bardağı sirkeyi ekleyip, 25 dakika daha aynı derecede üzeri açık pişirin.
- Fırından çıkarttıktan sonra üzerine bir tutam tuz serpin. Servis tabağına elmaları, sebzeleri ve kuzu sırt etini aktarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Nefis kuzu incik tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR