ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ ETLİ VE PATATESLİ AYVA

Etli Ve Patatesli Ayva

Etli ve patatesli ayva

Fosfor, bakır ve potasyum bakımından zengin olan ayva, genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Et yemeklerine çok yakışan bu besin, sindirim sisteminde oluşan hastalıkların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Malzemeler tamamsa, sofranıza renk katacak etli ve patatesli ayva tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Ve Patatesli Ayva Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 3 adet ayva
  • 10 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 5-6 adet taze mini patates
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 30 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam toz tarçın

Etli Ve Patatesli Ayva Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurmaya başlayın. Arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kabuğunu soyduktan sonra iri küpler halinde doğradığınız ayvaları ve yine kabuğunu soyup bütün olarak taze patatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • Tencerenin içine sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat bu şekilde pişirin.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu ve baharatını ekleyin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kuzu eti ve farklı sebzelerle sunulan mutancana tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!