Etli Ve Patatesli Ayva

Etli Ve Patatesli Ayva
18 Eylül 2020

Fosfor, bakır ve potasyum bakımından zengin olan ayva, genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Et yemeklerine çok yakışan bu besin, sindirim sisteminde oluşan hastalıkların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Malzemeler tamamsa, sofranıza renk katacak etli ve patatesli ayva tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Etli Ve Patatesli Ayva için

Malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 3 adet ayva
  • 10 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 5-6 adet taze mini patates
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 30 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam toz tarçın
Etli Ve Patatesli Ayva

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu etini sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurmaya başlayın. Arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Kabuğunu soyduktan sonra iri küpler halinde doğradığınız ayvaları ve yine kabuğunu soyup bütün olarak taze patatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  3. Tencerenin içine sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  4. Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat bu şekilde pişirin.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu ve baharatını ekleyin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kuzu eti ve farklı sebzelerle sunulan mutancana tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo