ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ BEYKOZ KEBABI

Beykoz kebabı

Beykoz kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beykoz kebabı tarifi için malzemeler

  • 3 kemiksiz tavuk but
  • 4 orta boy patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çarliston biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Tavukları sotelemek için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Püre için:

  • 2 orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Sos için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Beykoz kebabı Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları alacalı soyun, çok derin olmayan çizik atın ve karınlarını açın. Kızdırdığınız sıvı yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alın, zeytinyağını ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Biberi ince doğrayın ve soğanlara ilave edin. Tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayıp soğanlara ekleyin. Ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
  • Patatesleri haşlayın ve ezin. Bir tavaya alıp üzerine süt ve tereyağını ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin, tuzla tatlandırın. Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın. Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin. Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.