ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ ANASONLU PATATES PÜRELİ TAS KEBABI

ANASONLU PATATES PÜRELİ TAS KEBABI

Anasonlu patates püreli tas kebabı
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anasonlu patates püreli tas kebabı tarifi için malzemeler
  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 dal taze kekik
  • 3-4 su bardağı sıcak su

Patates püresi için:

  • 1 kg patates
  • 1 çay kaşığı anason (Toz halinde)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Anasonlu patates püreli tas kebabı hazırlanışı

  • Tas kebabı yapacağınız tencereyi ısıtın. Tereyağını ve eti ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  • İnce ince kıyılmış soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. En son 2-3 yemek kaşığı sıcak su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve yaprak yaprak ayrılmış taze kekiği ekleyin. Etleri tencerenin ortasında öbek olacak şekilde toparlayın. Isıya dayanıklı çukur bir tası etleri içine hapsedecek şekilde kapatın.
  • Tencerenin kenarından 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra ateşi kısın. Etler suyunu çekince kontrollü olarak 1-2 bardak daha sıcak su ilave edin. Etleri yarım saat daha pişirin.
  • Patates püresi için kabuğunu soyduğunuz patatesleri iri küpler halinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ve toz halindeki anasonu ilave edin. Haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanınca suyunu süzün, sıcak sütü, tereyağını, kaşar peynirini ekleyin. Püre halinde ezin. Etleri patates püresi ile birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!