ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEKİR PANE

Tekir Pane

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tekir Pane Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 tekir balığı
  • 1 taze soğan
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 200 gr mısır unu
  • 200 gr un
  • Karabiber
  • 1/4 domates

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Tekir Pane Nasıl Yapılır?

Rendelenmiş kaşar peynirin içine taze soğan, maydanoz, sarımsak ve domatesi ince kıyıp ekleyin. Kekik, pul biber, tuz ve karabiber ilave edin. Her iki tekirin arasına harçtan yerleştirin.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Unu geniş bir kaba yayın. Fileto şeklindeki tekirleri önce beyaz una sonra yumurtaya daha sonra da mısır ununa batırın. Balıkları ayçiçeği yağında kızartıp mevsim yeşillikleriyle servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!