ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TEKİR PANE

Tekir pane

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tekir pane tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 10 tekir balığı
  • 1 taze soğan
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 200 gr mısır unu
  • 200 gr un
  • Karabiber
  • 1/4 domates

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Tekir pane Nasıl Yapılır

Rendelenmiş kaşar peynirin içine taze soğan, maydanoz, sarımsak ve domatesi ince kıyıp ekleyin. Kekik, pul biber, tuz ve karabiber ilave edin. Her iki tekirin arasına harçtan yerleştirin.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Unu geniş bir kaba yayın. Fileto şeklindeki tekirleri önce beyaz una sonra yumurtaya daha sonra da mısır ununa batırın. Balıkları ayçiçeği yağında kızartıp mevsim yeşillikleriyle servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:08

Neredeyse tüm tariflerinizi özellikle yeni eklenenleri okumadan geçemiyorum. Emeğiniz büyük Teşekkürler elinize sağlık

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.