ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAZE KİŞNİŞLİ KIRLANGIÇ KÖFTESİ

Taze Kişnişli Kırlangıç Köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Taze Kişnişli Kırlangıç Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr kırlangıç balığı
  • 200 gr mayonez
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 2 litre su
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 100 gr galeta unu
  • 2 taze soğan

Taze Kişnişli Kırlangıç Köftesi Nasıl Yapılır?

Davetlerinizde seçkin lezzetler sunun. Balığı tencerede defne yaprağı, tuz ve karabiberle birlikte 2 litre suda haşlayın. 5- 10 dakika haşlanan balığı bir kenara alın. Soğuduktan sonra etlerini didikleyin. İnce kıyılmış taze soğan ve dereotunu ekleyip galeta unu ve mayonez ile yoğurun.

Köfteleri basık yuvarlaklar halinde şekillendirin. Galeta ununa bulayıp teflon tavada kızartın. Bol salatayla servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!