ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TARHUNLU DİL BALIĞI

Tarhunlu dil balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhunlu dil balığı tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kuru tarhun
  • 4 parça dil balığı
  • 4 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım demet tere
  • 4 dal yeşil soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Tarhunlu dil balığı Nasıl Yapılır

Zeytinyağı ve tarhunu bir kasede karıştırın ve yarım saat kadar bekletin. Dil balıklarını yayvan bir kaba alın ve üzerlerine 3 yemek kaşığı tarhunlu zeytinyağı sürüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Dil balıklarını buzdolabından çıkartıp hafif unlayın. Kalan tarhunlu zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın ve unladığınız dil balıklarını kızartın. Kızaran balıklarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Haşladığınız patatesleri ayrı bir tavada zeytinyağında hafif soteleyin ve geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine inci kıydığınız yeşillikler, siyah zeytin, mayonez ve tuzu ilave edip karıştırın. Sosu kızarttığınız dil balıklarının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.