ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TARHUNLU DİL BALIĞI

Tarhunlu Dil Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarhunlu Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kuru tarhun
  • 4 parça dil balığı
  • 4 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım demet tere
  • 4 dal yeşil soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Tarhunlu Dil Balığı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı ve tarhunu bir kasede karıştırın ve yarım saat kadar bekletin. Dil balıklarını yayvan bir kaba alın ve üzerlerine 3 yemek kaşığı tarhunlu zeytinyağı sürüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Dil balıklarını buzdolabından çıkartıp hafif unlayın. Kalan tarhunlu zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın ve unladığınız dil balıklarını kızartın. Kızaran balıklarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Haşladığınız patatesleri ayrı bir tavada zeytinyağında hafif soteleyin ve geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine inci kıydığınız yeşillikler, siyah zeytin, mayonez ve tuzu ilave edip karıştırın. Sosu kızarttığınız dil balıklarının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, tavada dil balığı tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!