ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SOMON BALIĞI PASTASI

Somon Balığı Pastası

Somon tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somon Balığı Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr somon fileto
  • 3-4 haşlanmış patates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2-3 kapari
  • 2 zencefil turşusu
  • Bir tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sos için:

  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım demet nane
  • 1 kahve fincanı süt kreması
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • Tuz
  • Karabiber

Somon Balığı Pastası Nasıl Yapılır?

  • Sosu hazırlamak için; soğanı kıyın. Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
  • Bezelye ve naneyi ekleyip birkaç dakika karıştırın. Beyaz şarabı ilave edinp koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  • Kremayı ekleyip karıştırın ve bir dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender ile çırpın.
  • Somon balığını keskin bir bıçakla incecik kıyın veya robotta çekerek kıyma haline getirin.
  • Haşlanmış patates, kişniş, maydanoz, kapari ve zencefil turşusunu robotta çekin.
  • Karışımı derin bir kaba alıp somon kıyması, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Elde ettiğiniz köfte harcını 4 eşit parçaya ayırıp hamburger köftesi gibi şekillendirin.
  • Unu ve galeta ununu düz tabaklara alın. Yumurtaları bir tabakta çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  • Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Nane sosu eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!