ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOMON BALIĞI PASTASI

Somon balığı pastası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somon balığı pastası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 800 gr somon fileto 3

4 haşlanmış patates 3

4 dal maydanoz 2

3 kapari 2 zencefil turşusu Bir tutam kişniş Tuz

  • karabiber 1 kahve fincanı un 1 kahve fincanı galeta unu 2 yumurta Kızartmak için sıvıyağSos için: Yarım su bardağı bezelye 1 küçük soğan 1 çay kaşığı tereyağı Yarım demet nane 1 kahve fincanı süt kreması Yarım su bardağı beyaz şarap Tuz
  • karabiber

Somon balığı pastası Nasıl Yapılır

Sosu hazırlamak için; soğanı kıyın. Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Bezelye ve naneyi ekleyip birkaç dakika karıştırın. Beyaz şarabı ilave edinp koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip karıştırın ve bir dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender ile çırpın.
Somon balığını keskin bir bıçakla incecik kıyın veya robotta çekerek kıyma haline getirin. Haşlanmış patates, kişniş, maydanoz, kapari ve zencefil turşusunu robotta çekin. Karışımı derin bir kaba alıp somon kıyması, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz köfte harcını 4 eşit parçaya ayırıp hamburger köftesi gibi şekillendirin.
Unu ve galeta ununu düz tabaklara alın. Yumurtaları bir tabakta çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Nane sosu eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.