ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ DİLBALIĞI BUĞULAMASI

Sebzeli dilbalığı buğulaması

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli dilbalığı buğulaması tarifi için malzemeler

  • 2 dilbalığı fileto 4-6 brüksellahanası 1 havuç 2-3 brokoli 1 kabak 1 taze kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 limon 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Sebzeli dilbalığı buğulaması Nasıl Yapılır

Dilbalığı filetoları boylamasına ikiye bölün. Tuzlayıp rulolar yapın. Kürdan yardımıyla ruloların açılmasını engelleyin. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

Lahanaların üzerlerine 1 cm derinliğinde çapraz şekilde yarık açın. Suda bekletip açılmalarını sağlayın.

Buğulama aparatını açarak tencereye yerleştirin. Üzerine rulo dilbalıklarını alın. Rendelenmiş havucu serpiştirin. Brokoli, brüksellahanası, ince doğranmış kabakları ve doğradığınız kırmızıbiberi ilave edin. Tuz serpiştirin. Tencereye aparatın altında kalacak şekilde su doldurup kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin.

Balık ve sebzeler diri kalacak şekilde pişince tabağa alın. Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı pulbiber döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.