Sebzeli Dilbalığı Buğulaması

Sebzeli Dilbalığı Buğulaması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sebzeli Dilbalığı Buğulaması için

Malzemeler

  • 2 dilbalığı fileto 4-6 brüksellahanası 1 havuç 2-3 brokoli 1 kabak 1 taze kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 limon 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Sebzeli Dilbalığı Buğulaması

Nasıl Yapılır

Dilbalığı filetoları boylamasına ikiye bölün. Tuzlayıp rulolar yapın. Kürdan yardımıyla ruloların açılmasını engelleyin. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

Lahanaların üzerlerine 1 cm derinliğinde çapraz şekilde yarık açın. Suda bekletip açılmalarını sağlayın.

Buğulama aparatını açarak tencereye yerleştirin. Üzerine rulo dilbalıklarını alın. Rendelenmiş havucu serpiştirin. Brokoli, brüksellahanası, ince doğranmış kabakları ve doğradığınız kırmızıbiberi ilave edin. Tuz serpiştirin. Tencereye aparatın altında kalacak şekilde su doldurup kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin.

Balık ve sebzeler diri kalacak şekilde pişince tabağa alın. Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı pulbiber döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo