Sardalya Mücveri

Sardalya Mücveri
14 Eylül 2024
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sardalya Mücveri için

Malzemeler

  • 500 gr sardalya
  • 8 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 8-10 yaprak nane
  • 2-3 dal arapsaçı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sardalya Mücveri

Nasıl Yapılır

Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Fileto etleri tuzlayıp biberleyin. 20 dakika dinlendirin.

Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın. Çukur bir kaba alın. Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün. Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin. Yeşilliklere ilave edip karıştırın. Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin.

Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın. Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün. Al tüst ederek kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo