ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SARDALYA MÜCVERİ

Sardalya mücveri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sardalya mücveri tarifi için malzemeler

  • 500 gr sardalya
  • 8 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 8-10 yaprak nane
  • 2-3 dal arapsaçı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sardalya mücveri Nasıl Yapılır

Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Fileto etleri tuzlayıp biberleyin. 20 dakika dinlendirin.

Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın. Çukur bir kaba alın. Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün. Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin. Yeşilliklere ilave edip karıştırın. Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin.

Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın. Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün. Al tüst ederek kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.