Sardalya Mücveri

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Sardalya Mücveri Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr sardalya
- 8 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 8-10 yaprak nane
- 2-3 dal arapsaçı
- 1 su bardağı mısır unu
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sardalya Mücveri Nasıl Yapılır?
Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Fileto etleri tuzlayıp biberleyin. 20 dakika dinlendirin.
Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın. Çukur bir kaba alın. Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün. Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin. Yeşilliklere ilave edip karıştırın. Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin.
Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın. Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün. Al tüst ederek kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın.
Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın. Çukur bir kaba alın. Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün. Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin. Yeşilliklere ilave edip karıştırın. Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin.
Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın. Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün. Al tüst ederek kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR