ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SARDALYA KEKİ

Sardalya keki

Sardalya keki

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sardalya keki tarifi için malzemeler

  • 15 taze sardalya
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 5-6 dal dereotu

Sardalya keki Nasıl Yapılır

Yıkayıp temizlediğiniz sardalyayı ve kalan tüm malzemeleri rondodan geçirip kenara alın. Hazırladığınız karışımı önceden yağlanmış muffin kalıplarına eşit oranda bölüştürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Süzme yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Sardalya kekinizle birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.