ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARDALYA DOLMA

Sardalya Dolma

Sardalya dolma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sardalya Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 15-20 adet sardalya (Temizlenmiş ve parçalanmadan ikiye ayrılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 4 dal maydanoz
  • 1 su bardağı un

Sardalya Dolma Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ve domatesi ekleyin. 10 dakika daha kavurun. Tuzu, karabiberi ilave edip ocaktan alın. En son kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Sardalyalardan bir tanesini çalışma tezgahına alın. Balığın her tarafını una bulayın, sonra da 1’er tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden balığın yarısına yerleştirin. İkiye katlayıp, yağlı kağıt serili ısıya dayanıklı döküm tavaya yan yana dizin. Kalan balıkları da aynı şekilde hazırlayın. En son üzerine kalan zeytinyağını dökün. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!