ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KIZARTMA BALIK KÖFTESİ

KIZARTMA BALIK KÖFTESİ

Kızartma balık köftesi
2 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızartma balık köftesi tarifi için malzemeler
  • 1 kg levrek balığı
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 bağ maydanoz
  • 1/2 ekmek içi (Ufalanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

Garnitür için

  • Fındık turp (Dilimlenmiş)
  • Roka yaprakları
  • 1 soğan (Piyazlık doğranmış)
  • Yarım limon suyu
Kızartma balık köftesi Nasıl Yapılır

  • Balıkları temizledikten sonra kaynar suya atıp 15 dakika haşlayın. Haşlanan balıkların etlerini ayırıp bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğanı, ince doğranmış maydanozu, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, yenibaharı ve karabiberi haşlanmış balık etlerine ekleyip iyice yoğurun.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde alarak yuvarlak köfteler hazırlayın ve ister tereyağında, isterseniz de zeytinyağında kızartın.
  • Roka yapraklarını, fındık turp dilimlerini, ince kıyılmış soğanı ve limon suyunu bir kapta harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerlerine kızarttığınız balık köftelerini yerleştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.