ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ISTAKOZ PİLAKİ VE İMAMBAYILDI

Istakoz Pilaki Ve İmambayıldı

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Istakoz Pilaki Ve İmambayıldı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 2 soğan
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • toz beyazbiber

Istakoz için

  • 250 gr temizlenmiş ıstakoz
  • 10 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 gr çam sakızı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tarçın
  • Tuz
  • toz beyazbiber

Istakoz Pilaki Ve İmambayıldı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Acılığını gidermek için tuzlu soğuk suda 15 dakika bekletin.
  • Süzüp kurulayın ve yağda kızartın. Kağıt bir havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.
  • İç malzeme için soğan, biber ve sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan, sarımsak, iki çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça ve biberi ekleyip kavurun. Tuz ve beyazbiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Salçalı karışımı patlıcanların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Istakoz için havuç ve patatesi soyup küp şeklinde kesin. Arpacık soğanları temizleyin.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp arpacık soğanlar, sarımsak ve havucu soteleyin. Istakoz, tuz, tarçın, beyazbiber ve üzerini örtecek şekilde su ekleyin.
  • Kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra en son patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • İmambayıldıyı servis tabağına alın. Üzerine ıstakoz pilakisini yerleştirin. Garnitür ile birlikte servis yapın.

Sade imam bayıldı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:18

Farklı yemek tarifleriniz var. Başarılar arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.