ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HARİSSA SOSLU VE SİYAH ZEYTİNLİ BALIK

Harissa soslu ve siyah zeytinli balık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Harissa soslu ve siyah zeytinli balık tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg beyaz etli fileto balık
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 tatlı kaşığı harissa
  • 1 defne yaprağı
  • 50 gr siyah zeytin
  • Yarım su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet taze kişniş

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Harissa soslu ve siyah zeytinli balık Nasıl Yapılır

Una tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Balık filetoları bu karışıma bulayıp zeytinyağında kızartın. Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Kişnişi ince doğrayın. Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı bırakarak kalanı başka bir kaba aktarın. Tavadaki yağı tekrar ısıtıp soğan ve sarımsağı kısık ateşte bir dakika kavurun. Domates, defne yaprağı ve harissayı ilave edin. Yarım su bardağı su ekleyip hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Balıkları tavaya dizin. Üzerine zeytinleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin. Kıyılmış kişniş serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.