Hamsi Diblesi

Hamsi Diblesi
25 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamsi Diblesi için

Malzemeler

  • Yarım kg hamsi
  • Yarım demet kara lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı su
  • Tuz, karabiber, nane
Hamsi Diblesi

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın.
  2. Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.
  3. Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo