ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA LÜFER BALIĞI

Fırında Lüfer Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Lüfer Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 4 Lüfer balığı
  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 150 gr mantar
  • 3 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Lüfer Balığı Nasıl Yapılır?

  • Balıkları temizleyin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif bir kesik atın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri doğrayın.
  • Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Birkaç maydanoz yaprağını süsleme için ayırıp kalanını kıyın. Limonu ince ince dilimleyin. 
  • Balıkları birer kişilik güveçlere yerleştirin. Çevresine hazırladığınız sebzeleri ilave edin. Balığın kesik yerlerine limon dilimlerini yerleştirip kalan limon dilimlerini balığın kenarlarına dizin.
  • Luna Pratik margarini küçük küçük doğrayıp balık ve sebzelerin üzerine paylaştırın. Tuz ve karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerine kapatın ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
    Şefin Yorumu: PÜF NOKTASI
    Balık kızartma yaptıktan sonra mutfağa sinen balık kokusunu kolayca gidermek için bir cezveye yarı yarıya su ve sirke koyup buharlaşana kadar kaynatın. Ellerinizi ise bir dilim limonla ovup 1-2 dakika bekletin.

    Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!