ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ENGİNARLI KARİDES

Enginarlı Karides

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g enginar kalbi
  • 100 g karides
  • 50 g kuru soğan
  • 50 g mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 30 g tereyağı

Enginarlı Karides Nasıl Yapılır?

Piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıyılmış mantarı tereyağında soteleyin. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra unu ilave edip karıştırın. Karidesleri ekleyin. Süt ve dörde bölünmüş enginarları da ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Güveç kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar 5-6 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!