Enginarlı karides

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Enginarlı karides tarifi için malzemeler
- 200 g enginar kalbi
- 100 g karides
- 50 g kuru soğan
- 50 g mantar
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı süt
- 30 g tereyağı
Enginarlı karides Nasıl Yapılır
Piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıyılmış
mantarı tereyağında soteleyin. Soğanlar
iyice yumuşadıktan sonra unu ilave edip
karıştırın. Karidesleri ekleyin. Süt ve dörde
bölünmüş enginarları da ekleyip beşamel
sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Güveç
kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar
peyniri serpin. Peynirler eriyip üzeri kızarana
kadar 5-6 dakika kadar fırınlayıp, sıcak
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!