ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSULLERİ ÇORBASI

Deniz mahsulleri çorbası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz mahsulleri çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 levrek fileto 3 jumbo karides 10 gr taze zencefil Yarım demet maydanoz 3 taze soğan 1 yemek kaşığı acı sos Yarım soğan 2 diş sarımsak 50 gr istiridye veya kültür mantarı 2 su bardağı su Kırmızı pulbiber Ayçiçeği yağı Tuz
  • karabiber

Deniz mahsulleri çorbası Nasıl Yapılır

Balıklarla karidesleri temizleyin. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ufak doğrayın.

Zencefili de doğrayıp, bir tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.

Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp ekleyin. İstiridyeyi ilave edip karıştırın.

Chili sos, tuz, karabiber ve isteğe göre kırmızı pulbiberi ekleyip karıştırın. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.