ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSULLERİ ÇORBASI

Deniz Mahsulleri Çorbası

Deniz mahsulleri çorbası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 levrek fileto
  • 3 jumbo karides
  • 10 gr taze zencefil
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr istiridye veya kültür mantarı
  • 2 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz Mahsulleri Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Balıklarla karidesleri temizleyin. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ufak doğrayın.
  • Zencefili de doğrayıp, bir tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.
  • Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp ekleyin. İstiridyeyi ilave edip karıştırın.
  • Chili sos, tuz, karabiber ve isteğe göre kırmızı pulbiberi ekleyip karıştırın. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
Dilerseniz, klasik balık çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.