ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BRİK AU THON (TONBALIKLI BÖREK)

> BRİK AU THON (TONBALIKLI BÖREK)
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brik au thon (Tonbalıklı börek) tarifi için malzemeler
  • 6 adet malsuka( özel börek yufkası) 6 yumurta 150 gr konserve tonbalığı 1 demet maydanoz 1 limon Tuz
  • karabiber Kızartma için bol zeytinyağı
Brik au thon (Tonbalıklı börek) Nasıl Yapılır

Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.

Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.