ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ MİDYELİ PİLAV

Midyeli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Midyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 40 temizlenmiş midye
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Nane
  • Karabiber
  • Dolma baharı
  • 1 çorba kaşığı tuz

Midyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin.
  • Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve soğana ekleyip 5 dakika kavurun. Kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edip 3 dakika daha kavurun.
  • Tuz, tozşeker, nane, karabiber ve dolmabaharını ekleyin.
  • Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin.
  • Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:18

Çok teşekkür ederim. Çok lezzetli bir midyeli pilav oldu. Yemeyen herkese tavsiye edebilirim.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!