ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ MİDYELİ PİLAV

Midyeli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midyeli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 2 soğan 1 çay kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı sıcak su 40 temizlenmiş midye 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı çam fıstığı 2 çorba kaşığı tozşeker Nane
  • karabiber
  • dolmabaharı 1 çorba kaşığı tuz

Midyeli pilav Nasıl Yapılır

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve soğana ekleyip 5 dakika kavurun. Kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edip 3 dakika daha kavurun. Tuz, tozşeker, nane, karabiber ve dolmabaharını ekleyin.
Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin.
Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:18:43

Çok teşekkür ederim. Çok lezzetli bir midyeli pilav oldu. Yemeyen herkese tavsiye edebilirim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.