ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ BUTTER MOCHİ

Butter Mochi

Butter Mochi

Pirinç unu ve hindistan cevizi sütü ile hazırlanan hafif bir lezzet. Farklı mutfakları ve tatları denemeyi seviyorsanız bu tarifi de mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz üzerine bir sos yaparak birlikte de tüketebilirsiniz. Hazırsanız butter mochi tarifinin detayları aşağıda. 

Donauwelle ve key lime pie tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Butter Mochi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yemek kaşığı  tereyağı, eritilmiş soğutulmuş 
  • 450 gram pirinç unu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı ince deniz tuzu
  • 4 büyük yumurta
  • 400 gram toz şeker
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 5 gr şekerli vanilin

Butter Mochi Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kare bir kek kalıbını hafifçe yağladıktan sonra yağlı kağıt serin ve tarife başlayın. 
  • Bir kapta pirinç unu, kabartma tozu, vanilini ve tuzu çırpın. 
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri kabarana ve renk alana kadar çırpın. Hindistan cevizi sütü, tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş kuru karışımı ekleyerek hamur kıvamına getirin. 
  • Hazırladığınız kaba kek karışımını dökün ve yaklaşık 1 saat pişirin. 
  • Pişen keki soğutun ve servis edin. Dilerseniz eğer üzerine sos hazırlayabilir, Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!