Aletria

Aletria
23 Şubat 2023

Portekiz mutfağından aletria, ince spagetti ile yapılan tatlı, sütlü ve tarçınlı bir makarnadır. Süt ve tarçının birleşimi ile hazırlanan bu tatlı, yumuşak ve oldukça lezzetlidir. Özellikle Portekiz'in kuzeyinde sık sık tüketilir. Bazı ülkelerde 'tel şehriye tatlısı' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, Portekiz usulü aletria tarifine geçebiliriz.

Dünya mutfaklarından fideo ve haluski tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Aletria için

Malzemeler

  • 450 gr ince spagetti makarna 
  • 400 gr şeker
  • 480 ml süt 
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 parça limon kabuğu
Aletria

Nasıl Yapılır

  1. Su kaynatın ve kaynayan suda makarnaları tamamen pişene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzün. 
  2. Ayrı bir tencerede süt, şeker, tereyağı, çubuk tarçın ve limon kabuğu rendesini kaynatın. 
  3. Kaynayan sütü makarna ile birleştirin ve kıvam alana kadar kaşıkla karıştırarak pişirin. 
  4. Tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkartın.
  5. Yumurtaları çırpın ve makarnalara ekleyin. Hızlıca çırpın. 
  6. Tabaklara servis edin ve toz tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun. 

Aletria Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Yumurta sarılarını ekledikten sonra hızlı davranmanız gerekir aksi takdirde yumurta sarıları pişecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo