ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER ALETRİA

Aletria

Alteria

Portekiz mutfağından aletria, ince spagetti ile yapılan tatlı, sütlü ve tarçınlı bir makarnadır. Süt ve tarçının birleşimi ile hazırlanan bu tatlı, yumuşak ve oldukça lezzetlidir. Özellikle Portekiz'in kuzeyinde sık sık tüketilir. Bazı ülkelerde 'tel şehriye tatlısı' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, Portekiz usulü aletria tarifine geçebiliriz.

Dünya mutfaklarından fideo ve haluski tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Aletria Tarifi İçin malzemeler

  • 450 gr ince spagetti makarna 
  • 400 gr şeker
  • 480 ml süt 
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 parça limon kabuğu

Aletria Nasıl Yapılır?

  • Su kaynatın ve kaynayan suda makarnaları tamamen pişene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzün. 
  • Ayrı bir tencerede süt, şeker, tereyağı, çubuk tarçın ve limon kabuğu rendesini kaynatın. 
  • Kaynayan sütü makarna ile birleştirin ve kıvam alana kadar kaşıkla karıştırarak pişirin. 
  • Tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkartın.
  • Yumurtaları çırpın ve makarnalara ekleyin. Hızlıca çırpın. 
  • Tabaklara servis edin ve toz tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun. 

Aletria Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Yumurta sarılarını ekledikten sonra hızlı davranmanız gerekir aksi takdirde yumurta sarıları pişecektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!