ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI MEKSİKA YEMEKLERİ TAKOS

TAKOS

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Takos tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 Tortilla
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sos için

  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 3 sivri biber
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tuz

İç malzeme için

  • 350 gr kavrulmuş kıyma
  • 1 kıvırcık salata
  • 2 kış armudu
  • 50 gr parmesan veya çedar peyniri
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Takos Nasıl Yapılır


Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Tortillaları hazırlayın. Domates ve soğanı rendeleyin. Biberleri ince kıyın. Tüm sos malzemelerini karıştırıp birkaç saat dinlendirin.

Kıvırcığı yıkayıp ince ince doğrayın. Kış armudunu soyup rendeleyin. Yeşillik, armut, kıyma ve peyniri harmanlayıp sosa ilave edin.

Sıvıyağı bir tavaya alıp ısıtın. Tortillaların her birini 15-20 saniye kızartıp alın. İkiye katlayıp her iki yüzünü tekrar kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzüp hazırladığınız soslu iç malzemeyle doldurun. Bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!