ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA YEMEKLERİ TAKOS

Takos

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Takos Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 Tortilla
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sos için

  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 3 sivri biber
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tuz

İç malzeme için

  • 350 gr kavrulmuş kıyma
  • 1 kıvırcık salata
  • 2 kış armudu
  • 50 gr parmesan veya çedar peyniri

Takos Nasıl Yapılır?

  • Tortillaları hazırlayın. Domates ve soğanı rendeleyin. Biberleri ince kıyın. Tüm sos malzemelerini karıştırıp birkaç saat dinlendirin.
  • Kıvırcığı yıkayıp ince ince doğrayın. Kış armudunu soyup rendeleyin. Yeşillik, armut, kıyma ve peyniri harmanlayıp sosa ilave edin.
  • Sıvıyağı bir tavaya alıp ısıtın. Tortillaların her birini 15-20 saniye kızartıp alın. İkiye katlayıp her iki yüzünü tekrar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde yağını süzüp hazırladığınız soslu iç malzemeyle doldurun. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!