Meksika Fasulyeli Buritto

Meksika Fasulyeli Buritto
28 Nisan 2021

Meksika fasulyeli burritoyu, guacamole sos, salsa sos ve ekşi krema sos ile birlikte sunabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Meksika Fasulyeli Buritto için

Malzemeler

  • 2 tortilla ekmeği

İç harcı için

  • 5~6 arpacık soğan
  • 1 parça közlenmiş kırmızı biber
  • 2~3 dal fesleğen
  • 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Meksika Fasulyeli Buritto

Nasıl Yapılır

  1. Arpacık soğanlar, közlenmiş kırmızı biber ve fesleğeni ince kıyıp geniş bir tavaya alın.
  2. Haşlanmış Meksika fasulyesi, mısır ve tereyağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  3. Keten tohumu, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. İç harcı tortilla ekmeklerinin üzerine paylaştırın.
  4. Üzerlerine rendelenmiş çedar peyniri serpip ikiye katlayın ve tost makinesinde ya da izli bir tavada kızartın. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapın.

Meksika Fasulyeleri Burritto Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Buritto yaparken dilediğiniz baharatı bolca kullanabilirsiniz.
  2. Kullanacağınız peynirden hazırladığınız harcın içine de bir miktar ekleyip eritirseniz hem iç harcınız daha lezzetli olacaktır hem de peynir içinde de erimiş olacaktır.
  3. Tortillalarınızı tavada ısıtmayı unutmayınız.
  4. Ayrıca sardıktan sonra da dürümlerinizi tavada ısıtabilirsiniz. Böylece içerisindeki peynirler eriyecek ve daha da sıcak servis etmiş olacaksınız.
  5. İçerisine bir tutam ekşi krema sürmek daha da lezzetli hale getirecektir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo