ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA YEMEKLERİ MEKSİKA FASULYELİ BURİTTO

Meksika Fasulyeli Buritto

Meksika fasulyeli burritoyu, guacamole sos, salsa sos ve ekşi krema sos ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meksika Fasulyeli Buritto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 tortilla ekmeği

İç harcı için

  • 5~6 arpacık soğan
  • 1 parça közlenmiş kırmızı biber
  • 2~3 dal fesleğen
  • 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Meksika Fasulyeli Buritto Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanlar, közlenmiş kırmızı biber ve fesleğeni ince kıyıp geniş bir tavaya alın.
  • Haşlanmış Meksika fasulyesi, mısır ve tereyağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  • Keten tohumu, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. İç harcı tortilla ekmeklerinin üzerine paylaştırın.
  • Üzerlerine rendelenmiş çedar peyniri serpip ikiye katlayın ve tost makinesinde ya da izli bir tavada kızartın. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapın.

Meksika Fasulyeleri Burritto Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Buritto yaparken dilediğiniz baharatı bolca kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız peynirden hazırladığınız harcın içine de bir miktar ekleyip eritirseniz hem iç harcınız daha lezzetli olacaktır hem de peynir içinde de erimiş olacaktır.
  • Tortillalarınızı tavada ısıtmayı unutmayınız.
  • Ayrıca sardıktan sonra da dürümlerinizi tavada ısıtabilirsiniz. Böylece içerisindeki peynirler eriyecek ve daha da sıcak servis etmiş olacaksınız.
  • İçerisine bir tutam ekşi krema sürmek daha da lezzetli hale getirecektir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!