ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI MEKSİKA YEMEKLERİ MEKSİKA FASULYELİ BURİTTO

MEKSİKA FASULYELİ BURİTTO

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meksika fasulyeli buritto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 tortilla ekmeği

İç harcı için

  • 5~6 arpacık soğan
  • 1 parça közlenmiş kırmızı biber
  • 2~3 dal fesleğen
  • 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Meksika fasulyeli buritto hazırlanışı

Arpacık soğanlar, közlenmiş kırmızı biber ve fesleğeni ince kıyıp geniş bir tavaya alın. Haşlanmış Meksika fasulyesi, mısır ve tereyağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin. Keten tohumu, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. İç harcı tortilla ekmeklerinin üzerine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş çedar peyniri serpip ikiye katlayın ve tost makinesinde ya da izli bir tavada kızartın. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!