Warak Ayneb

Warak Ayneb
09 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Warak Ayneb için

Malzemeler

  • 150 gr kuzu kıyması
  • 150 gr kalem kuzu pirzola
  • 150 gr dolmalık kabak
  • 25 gr limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 15 salamura yaprak
  • Yarım soğan
  • 1 dal nane
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Kara biber
Warak Ayneb

Nasıl Yapılır

Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.

Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.

Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo