Warak Ayneb

Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Warak Ayneb Tarifi İçin malzemeler
- 150 gr kuzu kıyması
- 150 gr kalem kuzu pirzola
- 150 gr dolmalık kabak
- 25 gr limon tuzu
- 1 yemek kaşığı salça
- 15 salamura yaprak
- Yarım soğan
- 1 dal nane
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Tuz
- Kara biber
Warak Ayneb Nasıl Yapılır?
Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.
Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.
Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.
Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.
Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR