ANASAYFA TARİFLER İTALYAN YEMEKLERİ SOLENTO USULÜ FETTUCCİNE

Solento Usulü Fettuccine

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Solento Usulü Fettuccine Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 paket fettuccine
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr nohut
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam kuru biberiye
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Solento Usulü Fettuccine Nasıl Yapılır?

  • Soğanı soyup rendeleyin. Kereviz ve havucu temizleyip rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Soğan, kereviz, havuç ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Nohut, biberiye ve tuzu ilave edin.
  • Tavaya 1.5 bardak suyu ekleyin. Karışım sos kıvamına gelinceye kadar hafif ateşte 8 dakika pişirin.
  • Fettuccine’yi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Hazırladığınız sos ve maydanozla harmanlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!