ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI İTALYAN YEMEKLERİ SOLENTO USULÜ FETTUCCİNE

Solento usulü fettuccine

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Solento usulü fettuccine tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 paket fettuccine
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr nohut
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam kuru biberiye
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Solento usulü fettuccine Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanı soyup rendeleyin. Kereviz ve havucu temizleyip rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan, kereviz, havuç ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Nohut, biberiye ve tuzu ilave edin. Tavaya 1.5 bardak suyu ekleyin. Karışım sos kıvamına gelinceye kadar hafif ateşte 8 dakika pişirin.

Fettuccine’yi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Hazırladığınız sos ve maydanozla harmanlayın. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.