Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto Tarifi İçin malzemeler
- 125 gr mantar
- 1 litre tavuk suyu
- 45 gr tereyağı
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan
- 1 sap kereviz yaprağı
- 1 kırmızı biber
- 425 gr risotto pirinci
- 1 bardak beyaz şarap
- 250 gr domates
- 1 çay kaşığı safran
- 20 gr rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz
Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyip doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip ezin. Kereviz yaprakları ve biberi ince ince doğrayın. Domatesleri soyup rendeleyin.
- Tavuk suyunu bir tencerede ısıtın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte geniş bir tavada eritin. Sarımsak, soğan, kereviz yaprağı, biber ve doğranmış mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Karışımın yarısını bir tabağa alın. Pirinci tavada kalan sebzelere ilave edin. Sebzelerle iyice karışana kadar sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Şarabı ilave edin ve malzemelerin tamamen çekmesini bekleyip domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve safranı da ekledikten sonra tavuk suyunu bir kepçeyle yavaş yavaş ilave etmeye başlayın.
- 20-25 dakika sürekli karıştırıp tavuk suyunu ilave ederek pirincin suyunu çekmesini sağlayın.
- Tavayı ateşten alıp ayırdığınız sebzeler ve parmesan peynirini ekleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Mantarlı risotto tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR