Yumurtalı Erik Yemeği

Yumurtalı Erik Yemeği
01 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yumurtalı Erik Yemeği için

Malzemeler

  • 500 g yeşil erik 
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 adet bebek kabak (Yoksa normal kabak, 4’e bölünmüş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2.5 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
Yumurtalı Erik Yemeği

Nasıl Yapılır

Pratik ve çok lezzetli yumurtalı erik yemeği

  1. Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. 
  2. Soğanların üzerine önceden çatalla çırptığınız yumurtaları ilave edin. Birkaç dakika kavurun. 
  3. Erikleri ekleyin, 3-4 dakika kavurmaya devam edin. 
  4. Salçayı, bütün olarak attığınız bebek kabaklarını, suyu ve şekeri ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Erikli yemek piştikten sonra ocaktan alın. Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

Enfes kuru erik yahnisi tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo