ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER YUMURTALI ERİK YEMEĞİ

Yumurtalı Erik Yemeği

Yumurtalı erik yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı Erik Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g yeşil erik 
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 adet bebek kabak (Yoksa normal kabak, 4’e bölünmüş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2.5 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 

Yumurtalı Erik Yemeği Nasıl Yapılır?

Pratik ve çok lezzetli yumurtalı erik yemeği

  • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. 
  • Soğanların üzerine önceden çatalla çırptığınız yumurtaları ilave edin. Birkaç dakika kavurun. 
  • Erikleri ekleyin, 3-4 dakika kavurmaya devam edin. 
  • Salçayı, bütün olarak attığınız bebek kabaklarını, suyu ve şekeri ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Erikli yemek piştikten sonra ocaktan alın. Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

Enfes kuru erik yahnisi tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!