ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER MISIRLI VE BUĞDAYLI KAYGANA

Mısırlı ve buğdaylı kaygana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısırlı ve buğdaylı kaygana tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • Taze çekilmiş karabiber

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mısırlı ve buğdaylı kaygana Nasıl Yapılır

Kaygana için yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un, süt ve tuzu ekleyip çırpın. Haşlanmış buğday, mısır ve taze çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kaygana hamurundan birer kepçe döküp her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sosu hazırlamak için yoğurdu uygun bir kaseye alıp tuz ile çırpın. Ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız taze naneyi ekleyin. Kuru nane ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Yanında yoğurt sosuyla beraber ılık olarak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.