ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER MISIRLI VE BUĞDAYLI KAYGANA

Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • Taze çekilmiş karabiber

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana Nasıl Yapılır?

  • Kaygana için yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un, süt ve tuzu ekleyip çırpın. Haşlanmış buğday, mısır ve taze çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kaygana hamurundan birer kepçe döküp her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Sosu hazırlamak için yoğurdu uygun bir kaseye alıp tuz ile çırpın. Ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız taze naneyi ekleyin.
  • Kuru nane ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Yanında yoğurt sosuyla beraber ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!