ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER KREPTEN LOKMALAR

Krepten Lokmalar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krepten Lokmalar Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

İç malzeme

  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım demet taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı acı pulbiber

Krepten Lokmalar Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için, sıvıyağ dışındaki bütün malzemeleri bir kapta mikserle pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın.
  • Geniş bir teflon tavayı 1 çay kaşığı kadar sıvıyağla hafifçe ısıtın. 1 kepçe kadar krep hamurunu döküp pişirin.
  • Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı şekilde hazırlayın. Krepleri kağıt bir havlu üzerine alıp yine kağıt havlu ile üzerini kapatın (yumuşak kalması için)
  • Peynirli iç malzeme için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. 
  • Krep hamurlarını üst üste dizin. 2'şer santim eninde şeritler kesin. Her bir şeridin üzerine peynirli karışımdan kalın bir tabaka halinde sürün.
  • Özenle rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!