Cibez Omlet

Cibez Omlet
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cibez Omlet için

Malzemeler

  • 500 g cibez
  • 2 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yumurta
  • 100 g lor peyniri
  • 1 çay kaşığı haşhaş tohumu
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
Cibez Omlet

Nasıl Yapılır

  1. Cibezlerin kart yapraklarını ayıklayın ve gövdeye bağlanan kalın sap kısımlarını çaprazlamasına iki derin çizgiyle çıtlatın. 6 cm’den daha büyük parçaları uzunlamasına ikiye veya dörde bölerek inceltebilirsiniz. Cibezleri bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye suyu aktarın. Su kaynayınca tuzu ve cibezleri ekleyin, 5 dakika haşlayıp süzün.
  2. Taze soğanları ince ince kıyın. Tavada zeytinyağını ısıtıp taze soğanları birkaç dakika kavurun. Süzdüğünüz cibezleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
  3. Yumurtaları bir kasede haşhaş tohumlarıyla birlikte iyice çırpın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Çırpılmış yumurtayı iyice yayın. Altı pişmeye başlayınca üzerine otlu karışımı serpin. Otlu karışımın da üzerine lor peynirini serpin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın, dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo