ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU VE TAVUKLU PİLAV

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş badem
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Tuz

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın ve süzün. Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin. Badem ve tozbiberi ilave edip iyice karıştırın. 
  • Soğanı ince ince doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Tavuk etini şeritler halinde dilimleyin.
  • Sıvıyağ ve margarini tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biberleri ve tavuk etini ekleyip kavurun. Tuz ve sıcak suyu ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğurdu ilave edin. Pirinci ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan ve kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan tavuk etli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.