ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURT SOSLU VE CEVİZLİ SARAY KÖFTESİ

Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr köftelik dana kıyma
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

 Kızartma için:

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Dereotlu 

Yoğurt sos için:

  • 300 gr süzme yoğurt
  • Yarım demet dereotu

Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi Nasıl Yapılır?

Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin. 

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın. 

Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, yoğurdu ek olarak servis edebilirsiniz. Klasik cevizli saray köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!