ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURT SOSLU ARMUT

Yoğurt Soslu Armut

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurt Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 1 armut
  • 125 gr süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam safran
  • 1 kahve fincanı su

Yoğurt Soslu Armut Nasıl Yapılır?

  • Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.
  • Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın. 
  • Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!