ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER ŞAM TİRİDİ

Şam Tiridi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şam Tiridi Tarifi İçin malzemeler

  • 1/3 su bardağı ince bulgur
  • ¼ su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 soğan
  • 250 gr koyun kıyma
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gr parça et
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı sarımsaklı süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tandır ekmeği

Şam Tiridi Nasıl Yapılır?

Nohudu akşamdan tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suda bekletin. Ertesi gün üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Soğanı rendeleyin. Bir tepside kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, tuz ve karabiberi yarım su bardağı ılık su ilave edip iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve unlanmış tepsiye dizin. Ara ara sallayarak birbirine yapışmasını önleyin. Eti köftelerden daha ufak olacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı yağı alıp eti kavurun. Salça ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyu aktarın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca köfteleri ve haşlanmış nohudu ilave edin. Kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsakları soyup tuzla iyice ovun. Yoğurdu çırpıp sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Ekmeği küçük parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine diğer karışımı aktarın. Etrafını sarımsaklı yoğurt ile çevirin. Tereyağı kızdırın ve üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!