Şam Tiridi

Şam Tiridi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şam Tiridi için

Malzemeler

  • 1/3 su bardağı ince bulgur
  • ¼ su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 soğan
  • 250 gr koyun kıyma
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gr parça et
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı sarımsaklı süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tandır ekmeği
Şam Tiridi

Nasıl Yapılır

Nohudu akşamdan tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suda bekletin. Ertesi gün üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Soğanı rendeleyin. Bir tepside kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, tuz ve karabiberi yarım su bardağı ılık su ilave edip iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve unlanmış tepsiye dizin. Ara ara sallayarak birbirine yapışmasını önleyin. Eti köftelerden daha ufak olacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı yağı alıp eti kavurun. Salça ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyu aktarın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca köfteleri ve haşlanmış nohudu ilave edin. Kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsakları soyup tuzla iyice ovun. Yoğurdu çırpıp sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Ekmeği küçük parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine diğer karışımı aktarın. Etrafını sarımsaklı yoğurt ile çevirin. Tereyağı kızdırın ve üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo