ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI PATLICAN PAÇASI

Zeytinyağlı patlıcan paçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı patlıcan paçası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 soğan 1 sarı dolmalık biber 4

5 diş sarımsak 3

4 domates 3

4 dal maydanoz Yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı sirke Yarım tatlı kaşığı tozşeker Kızartma için sıvıyağ Tuz

Zeytinyağlı patlıcan paçası Nasıl Yapılır

Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp elinizle suyunu sıkın. Kâğıt havlu ile kurulayın.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın.

 Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın.

Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın.

Patlıcanları fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:41:04

Dun bu tarifi yaptim.Super lezzetli bir yemekti ama biraz kalorili:)Dikkatli olmak lazim!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.