ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ YULAFLI VE PATATESLİ KROKET

Yulaflı Ve Patatesli Kroket

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yulaflı Ve Patatesli Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr patates
  • 4 jambon
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 4 taze soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 150 gr yulaf ezmesi
  • Tuz
  • Karabiber 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yulaflı Ve Patatesli Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın.
  • Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin. Yumurtayı çırpın.
  • Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Sıvıyağı kızdırın. Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
  • Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çıtır çıtır lezzetiyle patates köftesi tarifine mutlaka göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!