ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ MANTARLI SARMA BÖREK

Mantarlı Sarma Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Sarma Börek Tarifi İçin malzemeler

  • Hamur için:1 kg patates 2 yumurta 3 su bardağı un Tuz
  • karabiber İç malzeme: 500 gr mantar 2 soğan 50 gr margarin Yarım çay bardağı süt kreması Yarım limonun suyu Tuz
  • karabiber

Mantarlı Sarma Börek Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.

Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın. 40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün. Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. 

Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!