ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ KREMALI ARMUT TATLISI

Kremalı Armut Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kremalı Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 armut
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 çubuk vanilya

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı süt kreması
  • 4 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı vanilya
  • 1 tutam tuz

Kremalı Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Çubuk vanilyayı ekleyip kaynatın. Armutları soyup sebze olacağı ile ile alt tarafından girerek çekirdekli kısımlarını çıkarın.
  • Armutları, kaynar süte ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Kevgirle alıp geniş bir tabağa dizin. 
  • Krema için; süt ve çubuk vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un ve tuzu bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kaynar sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Yumurtalı karışımı süte azar azar ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp başka bir kaba dökün ve ılınmaya bırakın. Süt kremasını ayrı bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpıp karışıma ekleyin.
  • Çekilmiş antepfıstığının yarısını ilave edip karıştırın. 
  • Armutları saplarından ayırmadan yelpaze şeklinde dilimleyin. Kremayı 4 servis tabağına paylaştırıp ortalarına armutları yerleştirin.
  • Pudra şeker ve vanilyayı bir kâsede karıştırıp çay süzgeciyle armutların üzerine eleyin. Kalan antepfıstığını serpiştirip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Daha fazlası için, tatlı tariflerinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!