ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ ISIRGANLI KREP

Isırganlı krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Isırganlı krep tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet ısırganotu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Yoğurtlu sos için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 12 diş sarımsak

Isırganlı krep Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Isırgan otunu temizleyip kıyın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberleri bir kapta harmanlayın. Yoğurtlu sos için, sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Isırgan otunu ve baharatı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın.  Buğday unu, mısır unu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. En son olarak ısırgan otlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını azar azar tavada eritip ısırgan otlu karışımın her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ile ılık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.