ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ YEŞİL TART

Domatesli yeşil tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli yeşil tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Hamur için:6 su bardağı un 4 yumurta sarısı 150 gr tereyağı 1 demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım çay kaşığı tuz Üzeri için: 1.5 paket labne peyniri 150 gr lor peyniri 7

8 dal taze soğan 10 kiraz domates Çöreotu

  • pulbiber
  • tuz

Domatesli yeşil tart Nasıl Yapılır

Maydanoz ve dereotunu temizleyip robotta kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını ayırıp kalanı oda ısısında yumuşatın ve küçük küçük doğrayın. Unu eleyip hamur yoğurma kabına alın. Doğranmış tereyağı, maydanoz, dereotu ve tuz ilave edip düzgün bir hamur yoğurun. Top şekli verip streç folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Hamuru buzdolabından çıkarıp merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Her biri 15 cm çapında 4 hamur kesin. Artan hamurlardan ince şeritler hazırlayıp daire şeklindeki hamurların üzerini süsleyin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Ayırdığınız tereyağını tavada eritip soğanı kavurun. Tuzla tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca pişen hamurların üzerine paylaştırın.

Labne peynirle lor peynirini bir kapta iyice karıştırın. Peynirli karışımı soğanın üzerini örtecek şekilde yayın. Domatesleri dilimleyip taze soğan sapıyla birlikte tartların üzerini süsleyin. Sıcak fırında peynir hafif eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Üzerlerine çöreotu ve kırmızı pulbiber serpiştirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.