ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ DOMATESLİ YEŞİL TART

Domatesli Yeşil Tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Yeşil Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 6 su bardağı un
  • 4 yumurta sarısı
  • 150 gr tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1.5 paket labne peyniri
  • 150 gr lor peyniri
  • 7-8 dal taze soğan
  • 10 kiraz domates
  • Çörek otu
  • Pul biber
  • Tuz

Domatesli Yeşil Tart Nasıl Yapılır?

  • Maydanoz ve dereotunu temizleyip robotta kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını ayırıp kalanı oda ısısında yumuşatın ve küçük küçük doğrayın.
  • Unu eleyip hamur yoğurma kabına alın. Doğranmış tereyağı, maydanoz, dereotu ve tuz ilave edip düzgün bir hamur yoğurun.
  • Top şekli verip streç folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Hamuru buzdolabından çıkarıp merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Her biri 15 cm çapında 4 hamur kesin.
  • Artan hamurlardan ince şeritler hazırlayıp daire şeklindeki hamurların üzerini süsleyin.
  • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Ayırdığınız tereyağını tavada eritip soğanı kavurun.
  • Tuzla tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca pişen hamurların üzerine paylaştırın.
  • Labne peynirle lor peynirini bir kapta iyice karıştırın. Peynirli karışımı soğanın üzerini örtecek şekilde yayın.
  • Domatesleri dilimleyip taze soğan sapıyla birlikte tartların üzerini süsleyin.
  • Sıcak fırında peynir hafif eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Üzerlerine çöreotu ve kırmızı pul biber serpiştirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!