ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ MUHALLEBİ

Tahinli muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli muhallebi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tahin helvası
  • 3/4 çay bardağı süt (ekstra)

Üzeri için

  • Susam

Tahinli muhallebi Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tahin ve sütü blender ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin.

Süt, şeker, un ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ısıya dayanıklı küçük kaselere 1 parmak kadar boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Soğumaya bırakın.

Tahin karışımını muhallebilerin üzerine ekleyin. Üzerine susam serpiştirin. Kaseleri bir tepsiye dizip yarısına gelinceye kadar su doldurun. 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.